Stöd Djurens Rätt!

onsdag, februari 16, 2011

Crazy Eights

Namn: Crazy Eights
År: 2006
Genre: Skräck
Åldersgräns: 15 år
Längd: 90 min

Om filmen:

6 vänner återförenas vid en gemensam barndomsväns begravning. Vännens sista önskan är att de ska hitta och öppna en kista som visar sig innehålla benresterna av ett litet barn. Minnena av vad som hände för 20 år sedan börjar långsamt komma tillbaka.

Detta är en film som kvalar in till en av de sämsta filmer jag någonsin sett. Karaktärerna är tunna och inte alls trovärdiga, och man känner att man inte riktigt bryr sig om något händer dem. Musiken och kameravinklarna är så dåliga att de scener som hade kunnat bli obehagliga mest framstår som löjliga.

Crazy Eights för tankarna till gänget Lucky Seven i Stephen Kins It, men skillnaden är att Lucky Seven är trovärida och har glimten i ögat. Crazy Eights är bara ett sätt att försöka härma ett mästerverk och ett bevis på att sådant aldrig lyckas.

Filmen har ingen röd tråd och man sitter hela tiden och undrar vad den egentligen handlar om, och man väntar förgäves på svar som aldrig kommer. Man undrar när karaktärerna ska börja ta sig form, men detta händer inte heller. När en av karaktärerna dör beter sig de andra som om det vore en total främling de hittat, och inte en barndomsvän, och rycker mer eller mindre på axlarna. Replikerna är helt värdelösa och stämmningen påminner om känslan av att vänta på en försenad buss - drygt, jobbigt och irriterande.
Lyd mitt råd och se aldrig, aldrig denna urusla rulle.

Betyg:


1 kommentar:

Holger sa...

Hej!
Haha! Man får se mycket skräp tyvärr.