Stöd Djurens Rätt!

måndag, januari 17, 2011

Hellsing

Igårkväll såg jag klart på de sista Hellsing-avsnitten, och jag måste säga att jag är förvånad över mig själv. Jag brukar inte vara så förtjust i anime, men den här serien var riktigt bra. Det finns ett par special-avsnitt oxå, som jag tänkte se ikväll, och jag hoppas att dom är lika bra som resten av serien.

Serien handlar som sagt om den unga polisen Victoria som blir biten av den mystiska vampyren Alucard. Hon börjar jobbar för Hellsing-organisationen för att bekämpa onda vampyrer. Plötsligt börjar en supervampyr härja, och förstöra allt i sin väg, och det är upp till Hellsing-organisationen att stoppa honom.

Serien är mörk och mystisk, och tar en udda vändning i slutet. Den slutar bra, även om jag var på vippen att stänga av skiten först, eftersom man tror att den kommer att sluta annorlunda. Och det är inte bra.

När man får reda på vem Alucard verkligen är i slutet är det många frågetecken som försvinner, och saker och ting blir lite mer klart. Jag tyckte dock om att man hela tiden undrade vad som fick Alucard att ställa sig på människornas sida, eftersom det gav serien ännu mer mystik.

Vampyrerna var mycket coola, och det är ju trots allt en huvudingridiens för att en vampyrserie/film ska bli bra. Inte som några av de mer moderna vampyrerna...som glittrar. Neeejdå, jag tänker inte alls på en viss Pattinson här...*host*

Hellsing är en serie jag starkt rekomenderar för den som gillar manga och anime, och även för den som inte gillar det. Jag tyckter egentligen inte om anime alls (jo, det gör jag, men jag vill inte erkänna det), men serien föll mig i smaken iaf. Hela serien finns på youtube, och det är bara att titta. Gillar ni den inte kan ni ju istället kolla på Skogsturken.

2 kommentarer:

Jonatan / zephreX sa...

Åh, du och din älskade Hellsing! Det är då tur att du har honom ;D

Holger sa...

Hej!
Ibland blir man positivt överraskad av filmer utanför de genrer man brukar hålla sig till:-)