Stöd Djurens Rätt!

onsdag, januari 05, 2011

Blackout

Namn: Blackout
År: 2007
Genre: Skräck
Åldersgräns: 15 år
Längd: 1 h, 22 min

Om filmen:
Tre, för varann, okända personer fastnar i hissen i ett gammalt hyreshus. Huset renoveras och har därför inte så många boende förnärvarande, och det är inte många som kommer och går. Självklart fastnar de i hissen kvällstid vilket gör att de har hela natten på sig att bekanta sig med varann. Alla har de sina små hemligheter, men bara en av dem är en mördare, och denne person blir mer och mer frestad att mörda igen...

När jag började titta på denna fick jag en tråkig känsla i kroppen. Sannolikheten för att 3 pers skulle fastna i en hiss under så lång tid känns inte helt...sannolikt? Även att de alla tre har så pass "extrema" historier, som man får ta del av under filmens gång.

Dock är detta ingen dålig film. De olika personernas historier är väldigt gripande och väldigt tragiska. Karaktärerna känns okej, men man förstår allt för snabbt vem av dem som är mördaren. Trots ett försök till att förvirra sin publik att tro att det är någon annan, avslöjar sig de psykopatiska dragen allt för lätt allt för snabbt. Det hade varit mycket bättre om man fått lite mer lummiga ledtrådar och fått reda på först i sluttappen vem som är blodtörstig.

Helt ok film och verkligen att rekomendera den som vill se ett riktigt tragiskt slut.

Betyg:

Blackout Pictures, Images and Photos

3 kommentarer:

Nathalie sa...

Kanske ska se den filmen då. Många verkar ha olika åsikter. Angående fågeldöden så är det väl glada tankar och rosa moln man får tänka på, haha! :P Tydligen så verkar det vara ett vanligt fenomen konstigt nog. Samma sak hände för 4 år sedan. Lite lugnare blev man ju nu. men ändå är det ju något som inte står rätt till.

Anonym sa...

Hej!
Kanske tur att vi inte har så många hissar i lilla Ljungbyhed:-)

Holger sa...

Hej!
Hiss eller diss:-)