Stöd Djurens Rätt!

onsdag, mars 24, 2010

Silent Hill

Har gett mig på att spela Silent Hill och blev riktigt sugen på att se om filmen!

Namn: Silent Hill
År: 2006
Grene: Skräck
Längd: 120 min

Om filmen:

Rose och hennes man har problem med sin dotter som går i sömnen. Hon upprepar namnet Silent Hill och Rose tar henne dit i hopp om att dotterns sömnbesvär ska sluta. Istället dras hon, efter en bilcrash, in i en hemsk mardröm som aldrig vill sluta. Dottern Sharon är nu spårlöst försvunnen, men lämnar ledtrådar efter sig, till platser som har speciella betydelser. Silent Hill ruvar på en mörk hemlighet, där oskyldiga människor har fått sätta livet till.

Filmen är uppbyggd på samma sätt som spelen, vilket jag gillar. Det är kul att känna igen sakerna och veta att skaparna av filmen verkligen har studerat spelen. Framförallt början av filmen, när Rose precis har kommit in i Silent Hill, är exakt som första spelet (det jag spelar) - allt från att springa efter flickan i gränden, till att attakeras av äckliga zombiebarn.

Tyvärr är filmen allt för dåligt animerad, enligt mig. Alltså inte superduper dåligt, men tillräckligt för att man ska störa sig på det. Tvåan nalkas, så jag hoppas att animeringen är förbättrad, men att den bygger precis lika mycket på spelen.

En sak som jag älskar med filmen är musiken. Den är samma som i spelen, och den passar så otroligt bra in i den ödsliga omgivningen som Silent Hill är! + i kanten ^^

Jag tycker att man ska ha åtmindstonne lite erfarenhet av spelet innan man ser den. Själv tittade jag på när mammsen varvade spelet när jag var liten. Det är inte fören nu som jag har börjat spela det själv, men jag hade iaf lite i bagaget om man säger så. (Anledningen till att jag inte har spelat det innan var för att där fanns ett sjukhus som var ganska obehagligt)

Betyg
4/5

Silent HIll Pictures, Images and Photos

1 kommentar:

Holger sa...

Hej!
Inte titta på sådana otäcka filmer nu när det är vår:-)
Vad blir förresten motsatsen till Silent Hill, du som kan engelska?
Loudy Downhill?