Stöd Djurens Rätt!

söndag, mars 28, 2010

The Grudge

Tittade på filmen som en gång i tiden fick mig att skita på mig. Nu får det mig att gäspa. Det är den amerikanska versionen, bara så ni vet :P

Namn: The Grudge
År: 2004
Grene: Skräck
Åldersgräns: 15 år
Längd: 1h, 31 min

Om filmen:

Karen kommer till Japan för att studera och får då ta hand om en gammal dam som praktik. Damen är senildement och säger inte mycket, men beter sig ändå lustigt. Karen börjar höra konstiga ljud från övervåningen och när hon hittar en pojke och en katt instängda blir hon misstänksam. När den gammla damen avlider, och pojken inte hittas blir hon orolig, och snart framgår det att en förbannelse vilar över huset.

Seriöst... Jag skämms över att säga att detta var en film som verkligen skrämmde mig. Ett spöke som rapar? Ett annat spöke som ser ut som en dåligt sminkad gothare som ränner runt med en kissekatt? För att inte tala om att Sarah Michelle Gellar spelar sjukt dåligt. När man tänker på det så borde jag kunna bli skådis om hon kan det, vi är lite på samma nivå :P Värre får man leta efter.

Som vanligt är typiska J-skräckisar fyllda med hår, blek hud, vatten och händer. Uttjatat... Och jag som tänkte uppleva lite nostalgiskräck!

Nä, betyget blir inte mer än 1/5
The Grudge Pictures, Images and Photos


Ps. Jag funderar på att byta design till något mer vårigt/sommrigt, vad säger ni om det?
Ps2. Jag vill tacka Emelie så offentligt det bara går på en blogg för den otroligt värmande och trevliga kommentaren :D

3 kommentarer:

Holger sa...

Hej!
Hm, en del filmer är bättre som minnen...
Kanske dags att byta skräckgenren mot något annat ett tag?
Lite sötsliskiga kärleksfilmer kanske:-)

Beatrice sa...

Jag har oxå varit skraj för de rapande japanerna en gång i tiden. Såg den för inte så länge sen och jag håller med. Det är inte läskigt längre!!

tycker att du ska skaffa en nu design ( även om den här är as snygg) , men det är kul med lite variation!!

emelie sa...

Jag kissar typ på mig av den filmen, för att jag är så lättskrämd. EGENTLIGEN är den ju inte läskig..... Men när det kommer såna plötsliga saker dör jag nästan. :D

HIHI, det var så lite så!