Stöd Djurens Rätt!

torsdag, mars 11, 2010

The Descent: Part 2

Namn: The Descent: Part 2
År: 2009
Åldergräns: 15 år
Grene: Skräck
Längd: 94 min

Om filmen:

Nu har jag äntligen sett den andra Descent filmen (Instängda på svenska), via youtube!

Handlingen börjar bra. Sarah som man trodde var den ändra överlevande från förra filmen tvingas ner i gruvorna igen för att leta efter kvarlevorna av sina kamrater. Plötsligt börjar grottan att rasa samman och räddningsteamet splittras. Snart börjar monstrena som bor i grottan visa sig och det blir blodigt. Efter halva fimen visar det dessutom sig att Sarah inte var den ända som överlevde förra gången.

Som sagt börjar filmen mycket bra, men slutet kunde varit bättre, man blev rent av besviken. Blodet såg mer ut som ketchup än i första filmen, även om där var en del roliga och brutala scener (bland annat en som innehåll en borr och ett monsters kranium).

Jag känner mig faktiskt väldigt besviken på filmen öht. Första filmen gick ut på att det var ett gäng äventyrliga och starka kvinnor som gav sin ner i grottan, nu är dom vanliga könsrollerna tillbaka, med män som tar komandot och kvinnor som gråter. Det blir dock bättre ju längre in i filmen man kommer, och det är bra. Men ändå, varför var de tvugna att från början ta bort det jag tyckte så mycket om med 1an?

Betyg:
3/5
eftersom mina förväntningar inte besannades och effekterna var sämmre än i 1an. Trots detta ändå en sevärd film.
The Descent : Part 2 Pictures, Images and Photos

3 kommentarer:

Memod sa...

Tack för kommentaren!

Där ser man! Min katt har någonting för majs och rödlök. Men sen älskar han att sova i handfatet, så något är ju fel på skrället!

Holger sa...

Hej!
Undras om det kommer fler uppföljare?
Vad är till exempel Saw uppe i nu, sex delar eller?

Jessica sa...

Jobbigt att titta via Youtube. Fast jag såg förstås Bert filmen där. Jenny fiser och skrattar när hon sover! Ah... jag är redan trött och jag har bara svarat på typ fyra inlägg...