Stöd Djurens Rätt!

lördag, januari 16, 2010

Avatar

Namn: Avatar
År: 2009
Åldergräns: 11 år
Grene: Science-fiction
Längd: 2 h, 41 min

Om filmen:

Jonatan bad mig dissa filmen, så ok, här kommer dissen: Hela filmen består av långa, blåa, kattliknande hippies!! ;)
Vad filmen handlar om är följade: Jake Sully får chansen att vara med i Avatar-programmet för att söka efter värdefulla mineraler på planeten Pandora. För att göra detta överförs själen till en form av klon av huvudrasen på Pandora, de mystiska Na’vi. Han blir av en slump vän med en kvinnlig Na’vi och förälskar sig senare i henne. Problemen uppstår på riktigt när männisorna bestämmer sig för att förstöra Na’vis största och kraftfullaste träd, som även är deras hem. Krig uppstår självklart.

Hm, vad ska jag säga. Det är en så vacker film att jag förstår att folk ser den om och om igen på bio. Handlingen är jättebra, men inte så pass otrolig som alla säger. Men jävligt bra iaf, det är spänning, romantik, problem och lösningar. Den innehåller allt det man vill att en film ska innehålla. Men det som gör Avatar så sevärd är dess otroliga sjönhet. Jag är lite besviken över att Ljungbyheds bio inte sände den i 3D, för jävlar vilken upplevelse det hade varit. Jag tycte den var ball, cool, snygg, vacker och allt annat sånt bra nu, tänkt då om jag sett den i 3D! Den var outstanding lixom, ba, va!

Det har stått i tidningar att Avatars fans blir självmordsbenägna efter längtan till planeten Pandora, det fattar jag inte. Pandora hade nämligen ingen TV, internet, musik eller nåt. Okej, allt det kan man leva utan, men det hade nog varit svårt till en början. Och va fan då, jag hörde aldrig att någon blev självmordsbenägen efter Sagan om Ringen! Det är lika vackra och tuffa världar båda två. Äh, snackar mest en massa skit nu, men kännde bara att jag måste ta med det.

Lätt 5/5


2 kommentarer:

zephreX sa...

Hahaha! Aw, tack för att du gjorde en liten dissning också ;D Kul att du gillade filmen i övrigt! :)

Och du, din blogg är bäst!! XD

Holger sa...

Hej!
Verkar vara en sevärd film!
Nästan alla som har sett den säger att den är jättebra.
Lite väl lång kanske om man ska se den på vår gamla biograf i Ljungbyhed:-)