Stöd Djurens Rätt!

tisdag, januari 05, 2010

Million Dollar Baby

66/1001 filmer avklarade nu, tack vare Million Dollar Baby!

Namn: Million Dollar Baby
År: 2004
Åldergräns: 11 år
Grene: Drama
Längd: 2 h, 03 min

Om filmen:

Först och främst vill jag säga att jag inte kollade efter hur lång filmen var fören efter att jag sett den och då blev jag förvånad. Det känndes INTE som om man satt och kollade i två timmar!

Filmen handlar om Maggie, som vill bli proffsboxare, och hon vill bestämmt ha Frankie Dunn som sin tränare. Frankie däremot, som har varigt vrång och osocial sedan hans dotter tagit avstånd från honom, vill absolut inte träna tjejer. Maggie är envis och får stöd av Frankies ända vän, Scrap, och tillsist tar sig Frankie an att träna Maggie. Det visar sig att Maggie har något alldelses extra och hon vinner match efter match tills hon får chansen att att slåss om mästerskapstitlen. Dock går något väldigt, väldigt fel.

Jag vet faktiskt inte vad jag ska säga om denna filmen. Den var inte bra, men den var heller inte dålig. Jag satt inte spännt för att få reda på vad som skulle hända härnäst, men jag kom heller aldrig på tanken att lämmna TVn en ända gång för att till ex gå på toa. Filmen var väldigt djup och berörde ämnet aktiv dödshjälp, något som det, enligt min mening, pratas aldeles för lite om i sammhället.

Betyget blir 4/5

3 kommentarer:

Bea sa...

Kan inte komma över hur snygg din nya design på bloggen är! Ändra den ALDRIG!!!^^

Holger sa...

Hej!
Jag tyckte att filmen var bra. Tänk att Clintan inte bara är Dirty Harry och cowbojsarfilmer:-)

mamma sa...

och jag tycker filmen e skitbra