Stöd Djurens Rätt!

tisdag, januari 12, 2010

Battle Royale

Denna filmen var inte, jag repeterar INTE med i boken 1001 filmer du måste se innan du dör(äldre upplagan, vet inte med den nya), vilket är så fruktansvärt synd, alltså jag snackar jordens undergång synd!

Namn: Battle Royale
År: 2000
Åldergräns: 15 år
Grene: Action/skräck
Längd: 1 h, 53 min (Director's cut: 2 h, 2 min)

Om filmen:

Okej, det som bara inte får eller kan hända har hänt. En JAPANSK film har blivit en av mina favoritfilmer. En JAPANSK!! Jag har ungefär samma relation till japanska filmer som mamma har till franska. Jag förknippar dom enbart med J-skräck som typ The Grudge och sånna äckelfilmer som inte har någon handling. Men denna var speciell.

Battle Royal handlar om en skolklass som ska åka på klassresa. Tror dom. Under bussfärden blir dom drogade och förda till en hemlig, öde ö av sin galna lärare. När dom vaknar upp har de alla en sändare runt halsen, vilket gör att läraren har möjlighet att övervaka deras framsteg och motgångar, medan de får instruktionerna att döda sina klasskamrater och rädda sig själva. Den som är sista överlevande vinner Battle Royale. Till sin hjälp får de vatten, lite mat och vars ett random vapen. Är där inte ensast en överlevande efter 3 dagar, spängs sändarna och ingen vinner. Leken har börjat. Kan du lita på din trogna pojkvän/flickvän? Och din alldra bästa vän i hela världen? Hur loyal är h*n när det gäller liv eller död egentligen?

Jag har vetat om att denna film funnit ett bra tag, men har aldrig kommit mig för att se den. Visst har det udda temat låtit spännande, men hallå, japanskt? Är inte det typ som The Ring då eller? Eller typ fjant-manga där tjejerna har BH-storlek 70-G och knappt har några kläder för dom otroligt fula killarnas njutnings skull? Hm, jo, det var väl ungefär så jag tänkte, det måste jag erkänna. Jag kan vara jävligt envis och jävligt kritisk, för att inte tala om att ha jävligt mycket förutfattade meningar. Nåja, jag såg den iaf, och nu, 12 dagar efter nyår lyder mitt nyårslöfte: Gör dig av med ALLA förutfattade meningar, är det uppfattat eller?

Behöver jag nämna att jag tyckte filmen var otroligt bra, spännande och helt klart värd att se? Eller att jag blev kissnödig 15 min in i filmen, men vägrade pausa för att gå på toaletten? Eller att denna filmen nymera ligger bland mina top 5 filmer?
5/5

3 kommentarer:

Holger sa...

Hej!
Där ser man, en ny favoritfilm:-)
Intressanta frågan är ju vem man tror hade överlevt i sin egen klass...

zephreX sa...

Va kul att man kan ändra sig ibland ;D Låter som en ganska äcklig film dock. Men du vet ju hur jag är också ;D

Marcus sa...

Den måste jag bara se^^