Stöd Djurens Rätt!

tisdag, december 22, 2009

Barnhemmet/El Orfanato

Namn: Barnhemmet/El Orfanato
År: 2007
Åldergräns: 15 år
Grene: Thriler
Längd: 102 min


Om filmen:
En av de filmer jag köpte när jag och mamma julshoppade, och jag kan säga att jag blev mycket nöjd med mitt inköp! Denna spanska rysare är ett måste säger jag bara er!

Filmen handlar om Laura, som tillsammans med sin man och lille son tar över det gammla barnhemmet hon bodde på som liten. Hon planerar att göra om det och hjälpa handikappade barn. Dock ruvar otäcka minnen i huset, och när Laurs son försvinner efter att ha talat med sina lossasvänner, blir Laura utom sig! Kanske var hennes sons påhittade vänner inte helt påhittade?

Filmen är mycket vackert filmad, med fina miljöer och bra ljussättning. Flera hoppa till scener finns med, så ni måste akta så att ni inte sätter i halsen ;)

Det som jag tyckte aldra bäst om med filmen var slutet. Av erfarenhet kan jag säga att de flesta thrillers/skräck/slasher/gore mfl har riktigt sugiga slut, med undantag för några få filmer. Denna var ett undantag, och slutet fick nästan mig att gråta. Jag ska egentligen inte säga för mycket, men det var otroligt gripande och fint, och jag lär se om denna film ganska snart! Den var riiiiktigt bra! Se den för fan!

Betyg: 5/5
El Orfanato Pictures, Images and Photos

1 kommentar:

Holger sa...

Hej!
Men den var ju spansk!
Spansk alltså!