Stöd Djurens Rätt!

lördag, oktober 10, 2009

Coraline

Ni ville så gärna ha en recension så se nu till att NJUTA som fan!

Namn: Coraline och spegelens hemlighet
År: 2009
Åldergräns: 11 år
Grene: Barn/familjefilm

Längd: 1 h, 40 min

Om filmen:

Coraline flyttar in med sina urtrista föräldrar i ett gammalt ruckel. Hon träffar snart ett miffo med tillhörande katt som bor i närheten och som av nån jävla anledning börjar stalka henne. Hennes grannar är tyvärr inte mycket bättre, eftersom en av dem är en gammal x-atlet som även verkar sakna några hjärnceller... Eller vänta, glöm att han saknade hjärnceller, han saknar snarare ena hjärnhalvan. Dom andra grannarna är två feta, fula och gammla kärringar som spelar kort och stoppar upp sina hundar så fort dom dör. Ett ganska tragiskt nytt place enligt Coraline.

En dag hittar hon dock en liten dörr. Hon går igenom den och "plopp" så befinner hon sig i en värld där hennes föräldrar är roliga, där grannarna har en IQ på åtmindstonne medel och där stalkern håller käften. Kunde inte bli bättre, va? Det ända som är lite skumt är att alla har knappar till ögon. Men va fan gör det när maten är god, trädgården är fin och ens pappa helt plötsligt kan spela piano?

Allt verklar frid och fröjd tills Coralines "bättre" mamma säger att hon får gärna stanna i den här världen för evigt, på ett vilkor - hon får sy knappar på hennes ögon. Coraline säger "aldrig i livet" och slängs sedan in i en spegel för att hon varit "stygg". ("stygg", hehe, "stygg"...)

I speglen träffar hon 3 ungar som en gång i tiden varit lika korkade att dom gick genom den lilla dörren och efter en tid låtit den "bättre" mamman sy knappar på deras ögon. Dom varnar Coraline, och säger att den "bättre" mamman är ute efter att suga livet ur henne för att sedan fängsla hennes själ här tillsammans med dom andra spökena. Coraline måste nu på något sätt ta dig ut, befria spök-barnen och hitta sina riktiga föräldrar. Hur ska det gå? De filmen om ni vill ha reda på det, vettja!

Nå? Var den bra, eller?
Ja, då inget fel på denna inte. Underhållande, skoj, färgglad ^^ Sedan gillar jag att filmen är gjord i stop-motion, vilket ger det en mer realistisk kännsla utan att vara allt för verklig. Rekomenderas!
7/10!

3 kommentarer:

Holger sa...

Hej!
Rätt bra film jag tycker.
Katten var bra!
Men den bästa var han den där otroligt snälle figuren som lånade ut filmen till dig:-)

Jonatan sa...

Hahahaha!! Filmen verkar ganska sjuk men verkar på något vis sugen på att se den! :P Och särskilt med tanke på din beskrivning! XD

Jenny sa...

Jonatan: Om jag ska skippa ironin och vara ärlig så rekomendrar jag den varmt! Den är riktigt bra! (tycker jag iaf)