Stöd Djurens Rätt!

tisdag, februari 17, 2009

En dag i välgörenhetsbutiken

Jag jobbar nu lite i en välgorenhetsbutik som heter Brittish Heart Fondation(BHF) och det är ganska skojit. En dag för mig ser typ ut såhär:

Sticker dit kl 1 på dagen. Hälsar på vem det nu än är som står i kassan. Går in på lagret och möter en gammal gubbe som jobbar där. Han säger att jag är vacker som en vårdag. Känner för att be honom dra åt helvete, det snusket, men ler och säger tack. Går och hänger av mig jackan, hälsar på chefen eller, om hon inte är där, vice chefen. Frågar om samma gäller idag som annars. Ja, säger hon.

På väg tillbaka till kassan möter jag gubben igen, och han säger än en gång hur vacker jag är. Känner för att be honom stöta på brudar i hans egen ålder, typ 60, MINST, men ler och säger tack. IGEN!

Avlöser personen i kassan. Hjälper kunder. Pratar med kunder. Kassa-aparaten strular. Ber om ursäkt. Hämtar chefen. Problemet var något litet skitproblem som jag lätt hade kunnat lösa... Pinsamt. Ber om ursäkt till kunden.

Byter CD-skivan som rullar (oftast Absolute Chick Songs) till något mycket mer intressant: Absolut 80s!! Hehe, första låten är Stand and Deliver med Adam and the Ants .

Chefen kommer och frågar om jag vill ha te och kakor. Säger ja, och tänker att dieten som jag börjar på varje måndag brukar alltid ta slut kl halv 2... Kanske ska ge upp den överhuvudtaget? Antingen det eller sluta jobba på BHF ;)

Efter ytterligare en halvtimme får jag IGEN höra hur underbar jag ser ut idag. Vill bara säga åt gubben att fara och flyga långt härifrån. Det hade val varit smikrande om det inte hade varit så att han är typsikt gubbsjuk. Blää...

Hänger rätt lite kläder som vissa kunder hänger fel. Det är ju skitjobbit att hänga tillbaka dom på rätt plats, särskilt när butiken är så stor så att det ryms iaf en 12 kunder där som mest...

Får in donationer. Tackar. Säljer donationer. Tackar. Snuskgubben slutar äntligen jobbet. Tackar.

Ungefär var 15e minut kommer chefen och frågar om jag vill ha mer te. Jag säger nej tack och undrar hur fan engelskmannen lyckas dricka te som kommer direkt från en vattekokare utan att låta det svalna LITE iaf...

Pratar lite med den övriga personalen som jobbar där, och smyger runt i affären och "rättar till kläder" när jag i själva verket letar efter saker jag själv vill ha. Får ju lite rabbatt, hehe.

Dagen är slut och jag betalar det jag hittade i butiken under dagen(om jag hittade något), som typ denna kjolen. Fick den för 3 pund istället for 4,55 :P


Säger hejdå och tar väska och jacka och drar hemmåt, oftast i ösregn. Kommer hem. Tar nåt att käka. Sätter mig här. Skriver meningslösa blogginlägg. Hoppas ni uppskattar dom. Tackar. Undrar om jag börjar ta jobbet med mig hem? Tackar för säkerhetsskull.

Haha, det var min dag det. Och för er som fann mitt förra inlägg myyyycket mer intressant kan jag säga att allt har löst sig. Kirby Dramat kanske sänds irepris, men det verkar inte finnas fler avsnitt. Tyvärr!

4 kommentarer:

Holger sa...

Hej!
Haha! En perfekt beskrivning av en dag på jobbet! Kan se hur du smyger runt och letar efter fynd att lägga vantarna på.
Nästa steg är att lära dig att spreta med lillfingret när du dricker thé:-)

Olga sa...

Fin kjol, ja!

Jonatan R sa...

Vilka härliga dagar du har! hahahahaha XD

johan the criminal guard sa...

Låter som en härlig dag, mycket té.
kanske du skulle plocka bort den gubbsjuke gubben.
men annars låter det ju väldigt bra.